O incursiune fascinantă în istoria calculatoarelor organizată vineri, 12/04/2024 cu elevii grupelor OST-OVD-14 și OST-OVD-25: Muzeul Tehnicii de Calcul – o experiență care ne-a teleportat în timp și ne-a fascinat prin diversitatea exponatelor sale. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de calculatoare, componente și alte dispozitive informaționale de la primele modele voluminoase și rudimentare la cele moderne și performante.

Piesele expuse relatează o poveste captivantă a evoluției tehnologiei informației, de la abacul antic la supercalculatoarele actuale. Am putut admira calculatoare legendare precum ENIAC, primul calculator electronic digital construit vreodată, și IBM 360, modelul care a revoluționat industria IT în anii ’60.

Pe lângă calculatoare, muzeul prezintă și o gamă largă de periferice, software și alte artefacte legate de domeniul informaticii.

O vizită la Muzeul Tehnicii de Calcul este o experiență recomandată cu căldură tuturor celor interesați de istoria informaticii, tehnologiei și inovației. Este o modalitate excelentă de a afla despre evoluția calculatoarelor și de a aprecia impactul lor profund asupra lumii noastre.

Vizită la Muzeul Tehnicii de Calcul